måndag 25 oktober 2010

Fantastiskt fantasifullt myrbygge...



Dags för sexorna att bygga sina skrotmyror.




Efter ett pass i bildsalarna med diverse byggmaterial och limpistolerna i högsta hugg blev ingen myra den andre lik föutom att de alla hade huvud med antenner, mellankropp med sex ben och en bakkropp.




Från mitten av vecka 45 finns både myror och myrböcker att se på
Smedjebackens bibliotek.





Så här såg det ut i skåpet på barnavdelningen under några
veckor inför jullovet.













torsdag 7 oktober 2010

Akvarellbilder



Våra myrböcker kommer att illustreras av vackra akarellmålningar. Så här fina blev bilderna vi gjorde inomhus för att öva tekniken.



Vid tredje tillfället vid Konstdammen fortsatte vi att måla bilder som kan användas i myrboken.





Den här gången gjorde vi upp en härlig brasa att värma sig vid




















Myrexkursioner vid Konstdammen




Vid andra tillfället var det dags att, på allvar, studera myror. Tyvärr var morgonen kall så det tog ett tag innan myrorna vågade sig ut i det solsken som vi belönades med efter en kylig start.







Naturvävar



Från första lektionen vid Konstdammen tog vi hem pinnar och andra naturföremål att göra naturvävar av. Vävarna smyckar nu fönstren på övervåningen i A3.



























Konstdammen



Vi är mitt inne i ett spännande projekt kring myror. Resultatet kommer att bli tio fina böcker om myror. Den påhittade berättelsen blandas med fakta och ska passa att läsa för våra sexåriga fadderbarn. Alla texter illustreras med vackra akvarellmålningar.




Vid tre tillfällen under hösten har vi cyklat till Konstdammen både för att lära oss mer om naturen och för att ha det härligt i skogen.